Zapewniamy całodzienne wyżywienie w postaci 4 posiłków: I śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek.
Zdajemy sobie sprawę, że racjonalne odżywianie i codzienne wpajanie prawidłowych nawyków żywieniowych, jest podstawą do budowania odporności i zdrowia dzieci w przyszłości. Nasze posiłki są dobrze zbilansowane zapewniając dziecku prawidłowy wzrost , rozwój i dobre samopoczucie. Dostarczają również odpowiedniej ilość energii tak potrzebnej w czasie nauki i zabawy.
Dbamy o różnorodność posiłków, a przede wszystkim, aby były one smaczne i apetyczne.
Uwzględniamy diety indywidualne i alergiczne.
9.00 – 9.30 – I śniadanie: kolorowe kanapki z różnych gatunków pieczywa (razowe, pełnoziarniste, grahamka, pszenne) z serem, wędliną, sezonowymi warzywami (sałatą, ogórkiem, pomidorem, papryką), dżemem owocowym, wybór płatków śniadaniowych, mleko, jogurt, serek homogenizowany, jajko na twardo, ser biały na słodko / parówki z szynką, ser biały na słodko, kakao, woda, herbata owocowa.
11.00 – 11.30 – II śniadanie: owoce sezonowe, wafle ryżowe, różnego rodzaju chrupki, kisiel, budyń, galaretka z owocami, desery mleczne, jogurty, woda, herbata owocowa.
12.30 – 13.30 – obiad składający się z dwóch dań: zupy i drugiego dania mięsnego lub jarskiego, surówki lub gotowanych warzyw, woda, herbata owocowa.
15.30 – podwieczorek: owoce: świeże i suszone, jogurty, batony musli, chrupki kukurydziane, woda, herbata owocowa.
Galeria zdjęć
-
Na zdjęciu znajduje się talerz z żurkiem, w którym pływają plasterki kiełbasy i kawałki jajka. Na brzegu talerza leży kromka chleba.
-
Na białym talerzu znajduje się porcja spaghetti z sosem pomidorowym i mięsnym, na tle jasnego blatu. Obok dania leży metalowy widelec.
-
Na talerzu znajdują się plastry chleba posmarowane pasztetem oraz pokrojona w paski papryka w kolorach zielonym, czerwonym i żółtym.
-
Na talerzu znajduje się panierowany kotlet, purée ziemniaczane i duszona czerwona kapusta.
-
Na białym talerzu leży stos trzech naleśników polanych syropem. Obok znajdują się plastry banana, kiwi, mandarynki oraz kilka jagód.
-
Kolorowe talerze z plasterkami banana, kawałkami jabłka, cząstkami mandarynki i biszkoptami leżą na stole.
-
Trzy talerze z sałatką, na których znajdują się plastry rzodkiewki, porcja twarogu ze smacznymi kiełkami oraz posiekana zielona cebulka.
-
Na zdjęciu widoczne są pucharki z czerwonym deserem, prawdopodobnie galaretką, ozdobione biszkoptem i kilkoma jagodami na wierzchu.
-
Na białym talerzu znajdują się dwie pulpeciki polane sosem oraz surówka z tartej marchewki.
-
Na białym talerzu znajduje się porcja kopytek, które są posypane białym serem.